Výroba šišiek: So správnou arómou o to chutnejšie
Ako máte radi šišky? S farebnou posýpkou? Karamelovou plnkou? Alebo jednoducho s čokoládovou polevou? Akokoľvek: Aby Vám obľúbený druh chutil tak, ako má, používajú pekárne arómy – s nebezpečenstvom výbuchu.
Výbušné šišky
V priemyselných pekárňach však mnohé funguje inak ako v kuchyni doma. Začínajúc od rozmerov – nadmerné veľkosti pecí, nádob na cesto, v ktorých by sa dalo kúpať, a denný objem výroby v tonách – až po prísady samotné. Veľké pekárne v Holandsku používajú na svoje šišky tekuté arómy na docielenie rovnakej chuti a vône. Dávkovanie aróm je z viacerých dôvodov náročná úloha: Musia byť, samozrejme, mimoriadne presné – a existuje pri nich nebezpečenstvo výbuchu! Pretože mnoho aróm nie je rozpustných vo vode, rozpúšťajú sa v alkohole. A ak sa tento odparuje, vzniká ľahko zápalná zmes vzduchu. Preto musia pekárne dodržiavať prísne smernice na zaobchádzanie s výbušnými látkami.
Základné informácie
- Dávkovanie aróm v holandskej pekárni
- Špeciálna požiadavka: Nebezpečenstvo výbuchu z dôvodu alkoholových pár
- Dávkovacie zariadenie s 9 membránovými dávkovacími čerpadlami typu Sigma/ 1
- Dodávka nahotovo namontovaného zariadenia do kontajnera s externým vetraním
- Presné dávkovanie so zvýšenou reprodukovateľnosťou
Kontajnery ušité na mieru
Riešenie od spoločnosti ProMinent ušité na mieru presvedčí svojou jednoduchou inštaláciou a spoľahlivým zabezpečením proti výbuchu. Od roku 2010 preto deväť motorových membránových dávkovacích čerpadiel typu Sigma/ 1 pracuje v kontajneri s externým vetraním. Tento sa stará o to, aby sa alkoholové pary nedostali k čerpadlám ako možnému zdroju zapálenia a zaručuje ochranu pred výbuchom. A pretože kompletné dávkovacie zariadenie už bolo dodané nahotovo namontované v kontajneri, bolo úsilie na inštaláciu priamo na mieste minimálne. Vtedajší vedúci projektu Maximilián Franke sa okrem toho teší, že sa premysleným položením rúrových vedení a ventilov podarilo zvýšiť reprodukovateľnosť dávkovania z aj tak povšimnutiahodnej štandardnej hodnoty ±2 % na viac ako 1 %. A jediná explózia, ktorá sa odteraz dá očakávať, je explózia chutí u obľúbencov šišiek.
Bezpečné a presné dávkovanie
- Bezpečná manipulácia s alkoholovými parami s nebezpečenstvom výbuchu: Čerpadlá v kontajneri s externým vetraním
- Rýchla a pohodlná inštalácia „Plug & Play“ vďaka kontajneru pripravenému na pripojenie
- Výhodná údržba
- Zvýšená presnosť dávkovania vďaka individuálnemu plánovaniu zariadenia od spoločnosti ProMinent
- Centrálne riadenie prostredníctvom PROFIBUS
Použité produkty - Výroba šišiek: So správnou arómou o to chutnejšie
Kontaktujte nás
Zatvoriť formulár