Návrhy vyhľadávania

Výroba šišiek: So správnou arómou o to chutnejšie

Ako máte radi šišky? S farebnou posýpkou? Karamelovou plnkou? Alebo jednoducho s čokoládovou polevou? Akokoľvek: Aby Vám obľúbený druh chutil tak, ako má, používajú pekárne arómy – s nebezpečenstvom výbuchu.

Výbušné šišky

V priemyselných pekárňach však mnohé funguje inak ako v kuchyni doma. Začínajúc od rozmerov – nadmerné veľkosti pecí, nádob na cesto, v ktorých by sa dalo kúpať, a denný objem výroby v tonách – až po prísady samotné. Veľké pekárne v Holandsku používajú na svoje šišky tekuté arómy na docielenie rovnakej chuti a vône. Dávkovanie aróm je z viacerých dôvodov náročná úloha: Musia byť, samozrejme, mimoriadne presné – a existuje pri nich nebezpečenstvo výbuchu! Pretože mnoho aróm nie je rozpustných vo vode, rozpúšťajú sa v alkohole. A ak sa tento odparuje, vzniká ľahko zápalná zmes vzduchu. Preto musia pekárne dodržiavať prísne smernice na zaobchádzanie s výbušnými látkami.

Základné informácie

  • Dávkovanie aróm v holandskej pekárni
  • Špeciálna požiadavka: Nebezpečenstvo výbuchu z dôvodu alkoholových pár
  • Dávkovacie zariadenie s 9 membránovými dávkovacími čerpadlami typu Sigma/ 1
  • Dodávka nahotovo namontovaného zariadenia do kontajnera s externým vetraním
  • Presné dávkovanie so zvýšenou reprodukovateľnosťou

Kontajnery ušité na mieru

Riešenie od spoločnosti ProMinent ušité na mieru presvedčí svojou jednoduchou inštaláciou a spoľahlivým zabezpečením proti výbuchu. Od roku 2010 preto deväť motorových membránových dávkovacích čerpadiel typu Sigma/ 1 pracuje v kontajneri s externým vetraním. Tento sa stará o to, aby sa alkoholové pary nedostali k čerpadlám ako možnému zdroju zapálenia a zaručuje ochranu pred výbuchom. A pretože kompletné dávkovacie zariadenie už bolo dodané nahotovo namontované v kontajneri, bolo úsilie na inštaláciu priamo na mieste minimálne. Vtedajší vedúci projektu Maximilián Franke sa okrem toho teší, že sa premysleným položením rúrových vedení a ventilov podarilo zvýšiť reprodukovateľnosť dávkovania z aj tak povšimnutiahodnej štandardnej hodnoty ±2 % na viac ako 1 %. A jediná explózia, ktorá sa odteraz dá očakávať, je explózia chutí u obľúbencov šišiek.

Bezpečné a presné dávkovanie

  • Bezpečná manipulácia s alkoholovými parami s nebezpečenstvom výbuchu: Čerpadlá v kontajneri s externým vetraním
  • Rýchla a pohodlná inštalácia „Plug & Play“ vďaka kontajneru pripravenému na pripojenie
  • Výhodná údržba
  • Zvýšená presnosť dávkovania vďaka individuálnemu plánovaniu zariadenia od spoločnosti ProMinent
  • Centrálne riadenie prostredníctvom PROFIBUS

Použité produkty - Výroba šišiek: So správnou arómou o to chutnejšie

Kontaktujte nás

František Grejták

Managing Director, ProMinent Slovensko, s.r.o.

»Môj tím a ja sme vám kedykoľvek k dispozícii. Pošlite nám otázku.«

+421248200111-16 
Zaslať dopyt   

Zatvoriť formulár

Váš dopyt

Osobné údaje


Ďalší produkt +
Príloha k súboru Veľkosť súboru max. 10 MB
Nahrať Ďalší súbor

Osobné údaje


Skontrolujte, prosím, svoje zadania a vyplňte všetky povinné polia.
*Povinné polia

Kontrola a odoslanie


Osobné údaje:
Oslovenie
Názov
Priezvisko  
Meno  
Spoločnosť
Zákaznícke číslo
E-mailová adresa
Telefónne číslo
Ulica
Číslo domu
Mesto  
Krajina
Spätný telefonát Áno

Krok späť

Ďalšie príklady z praxe k tomuto odboru

ProMinent Newsletter - najnovšie správy na mieru! Predplaťte si teraz